Daržovės/ Aukso fondas/ Kruopos, grūdai/ Mėsa

Ėrienos troškinys su svogūnais, mėlynuoju kopūstu ir perlinėmis kruopomis

Ėrienos troškinys su svogūnais ir mėlynuoju kopūstu - bulviukose.lt

Troškiniui reikės:

  • 1 kg ėrienos mėsos skirtos troškinimui
  • 1,5 stiklinės obuolių sulčių
  • 1 stiklinės vandens
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 anyžio žvaigždės
  • 0,5 cinamono lazdelės
  • Žiupsnio džiovinto čiobrelio
  • 2 svogūnų
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
  • 2 stiklinių stambiai pjaustyto mėlynojo kopūsto
  • 1 stiklinės perlinių kruopų
  • Smulkintų petražolių lapelių

Gaminimo eiga:

Ėrieną supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite sausoje įkaitintoje keptuvėje. Pakepintą mėsą sudėkite į puodą, supilkite obuolių sultis ir vandenį, įdėkite anyžiaus žvaigždę, cinamono lazdelę, paskaninkite druska, pipirais, čiobreliais ir troškinkite ant lėtos ugnies uždengę 2 valandas.

Svogūnus supjaustykite stambiomis skiltelėmis, pakepinkite su sviestu ir sudėkite į troškinį. Patroškinkite dar 15 minučių.

Kopūstą užpilkite sultiniu nuo ėrienos troškinio ir troškinkite 15-20 minučių.

Perlines kruopas išvirkite.

Patiekiant, kopūstus apibarstykite petražolėmis.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    vasario 2, 2015 at 6:30 pm

    Atrodo žiauriai nerealiai gerai ir skaniai. Noriu visko:) O jeigu greitpuodyje gaminti?

  • Reply
    Laura
    vasario 2, 2015 at 7:03 pm

    Odeta, dar geriau, trumpiau užtruks 🙂

  • Leave a Reply