Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Pieno produktai/ Riešutai, sėklos/ Vaisiai, uogos

Putpelės įdarytos ožkos sūriu ir paprika

Putpelės įdarytos ožkos sūriu ir paprika - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 putpelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
  • 1 šaukštelio citrinos sulčių
  • Po žiupsnelį rozmarino ir čiobrelio

Įdarui:

  • 0,5 nedidelės paprikos
  • 2 skiltelių česnako
  • Sviesto arba aliejaus kepimui
  • 3 šaukštų kreminio ožkos sūrio
  • Žiupsnelio čiobrelių

Garnyrui:

  • 2 saliero stiebų
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
  • 5 slyvų
  • Druskos
  • 2 šaukštų brendžio
  • 1 šaukšto skrudintų graikinių riešutų

Gaminimo eiga:

Sumaišykite aliejų, druską, pipirus, citrinos žievelę, sultis ir žoleles. Mišiniu įtrinkite putpeles. Marinuokite 2 valandas.

Papriką supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite su sviestu. Baigiant kept, sudėkite smulkintas česnako skilteles. Kepintą papriką su česnaku sumaišykite su ožkos sūriu ir čiobreliais. Įdarykite mišiniu putpeles. Angas užsiūkite kulinariniu siūlu.

Putpeles kepkite iki 180 °C įkaitintoje  orkaitėje apie 40 minučių.

Saliero stiebus padalinkite pusiau. Kepkite su sviestu, kol suminkštės. Baigiant kept, sudėkite slyvų puseles, supilkite brendį, pasūdykite, kepkite dar minutę. Prieš patiekiant, pabarstykite skrudintais graikiniais riešutais.

 Putpelės įdarytos ožkos sūriu ir paprika - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply