Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai

Jautienos kepsniukai su Stiltono sūrio padažu, glazūruotais pastarnokais, topinambais

Jautienos kepsniukai su Stiltono sūrio padažu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 jautienos kepsniukų (nugarinės arba išpjovos)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 vidutinio pastarnoko
  • 2 vidutinių topinambų
  • Sviesto (naudoju lydytą  – ghee)
  • 1 šaukšto klevų sulos sirupo
  • 2 šaukštelių balzamiko acto
  • 1 šaukšto trupinto Stiltono sūrio
  • 5 šaukštų grietinėlės

Gaminimo eiga:

Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Pastarnoką nulupkite, supjaustykite išilgai į 6-8 dalis. Pastarnokus ir topinambus aptepkite tirpintu sviestu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės. Baigiant kept, aptepkite daržoves klevų sulos sirupo ir balzamiko acto mišiniu, pagardinkite druska.

Sūrį ir grietinėlę sudėkite į puodelį ir virkite maišydami, kol užvirs.

Patiekite jautienos kepsniukus su Stiltono sūrio padažu, glazūruotais pastarnokais ir topinambais.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply