Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Mėsa

Glazūruota kiaulės ausis su česnakine bulvių koše, pankoliais ir tryniu

Glazūruota kiaulės ausis su bulvių koše, pankoliais ir tryniu - bulviukose.lt

Kiaulių ausims reikės:

  • 1 kiaulės ausies
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 nedidelės morkos
  • Gabaliuko saliero gumbo
  • 2 lauro lapų
  • Kelių pipirų grūdelių
  • Kelių čiobrelio šakelių
  • Druskos

Glazūrai:

  • 1 kupino šaukštelio medaus
  • 3 šaukštų sojos padažo
  • 1 kupino šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies
  • Žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių
  • 2 šaukštų žuvų padažo

Bulvių košei:

  • 2 didelių bulvių
  • 3 skiltelių česnako
  • Sviesto gabaliuko
  • Grietinėlės
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Garnyrui:

  • 0,5 pankolio
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
  • Druskos
  • Kelių svogūnų laiškų
  • 2 kiaušinių

Gaminimo eiga:

Kiaulės ausį su šepetuku nuplaukite po tekančiu vandeniu. Įdėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite, kol užvirs. Kai užvirs, vandenį nupilkite, ausį nuplaukite, užpilkite švariu vandeniu, kad apsemtų, ir vėl virkite, kol užvirs (nugraibykite atsirandančias putas). Sumažinkite ugnį iki minimumo, kad vanduo vos judėtų, sudėkite sausai pakepintas daržoves: svogūną, morką, salierą, taip pat pipirų grūdelius, lauro lapus, čiobrelius. Virkite uždengtame puode 3 val. Atvėsinkite sultinyje, kuriame virė.

Glazūrai sumaišykite visus išvardintus produktus.

Keptuvėje ištirpinkite gabaliuką sviesto. Ausį išimkite iš sultinio, nusausinkite ir dėkite į keptuvę. Trumpai apkepkite iš abiejų pusių. Kad būtų lengviau vartyti, prieš kepant ausį galite supjaustyti. Supilkite į keptuvę glazūrą. Kepkite, vartant ausį, kol glazūra sutirštės ir gražiai padengs ausį.

Bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Nukoškite, sugrūskite, sudėkite sviestą, grietinėlę, su sviestu pakepintus česnako griežinėlius, petražoles ir gerai išmaišykite.

Pankolį padalinkite išilgai į kelias dalis, pakepinkite su sviestu ant silpnos ugnies. Pasūdykite.

Svogūnų laiškus trumpai pakepinkite su sviestu.

Kiaušinius sudėkite į šaltą vandenį ir virkite, kol užvirs. Išimkite, perliekite šaltu vandeniu. Perskelkite ir  suleiskite kiaušinio turinį į indelį. Naudokite tik trynį.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply