Daržovės/ Aukso fondas/ Grybai/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Kiaulienos kepsneliai su orkaitėje keptomis daržovėmis, raudonviršiais ir garstyčių padažu

Kiaulienos kepsneliai su orkaitėje keptomis daržovėmis, raudonviršiais ir garstyčių padažu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 kiaulienos sprandinės kepsnių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Daržovėms:

  • 2 nedidelių morkų
  • 2 saliero stiebų
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto klevų sulos sirupo

Grybams:

  • 8-10 mažų raudonviršių (naudojau šaldytus, galite rinktis ir kitokius grybus)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelio čiobrelių

Padažui:

  • 0,5 stiklinės stipraus jautienos sultinio
  • 1 šaukštelio alaus garstyčių (galite naudoti paprastas grūdėtas)

Gaminimo eiga:

Kepsnelius dėkite ant įkaitintos sausos keptuvės ir vieną jų pusę kepkite apie 2 minutes, apverskite, pabarstykite druska, pipirais ir  vėl dvi minutes kepkite, po to apverskite, pabarstykite druska ir pipirais. Ugnį sumažinkite iki minimumo ir, kartais pavartydami, kepkite, kol iškeps.

Morkas padalinkite išilgai į ketvirtukus. Saliero stiebus padalinkite į 3 dalis. Daržoves sumaišykite su aliejumi, druska ir pipirais. Kepkite iki 1 80 °C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės. Baigiant kept, aptepkite klevų sulos sirupu.

Grybus apkepkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais.

Padažui jautienos sultinį užvirkite. Virkite, kol liks pusę tūrio. Pagardinkite garstyčiomis.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply