Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Salotos su speltos grūdais, brokoliais, pomidorais ir rūkytu upėtakiu

Salotos su speltos grūdais, brokoliais ir rūkytu upėtakiu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2/3 stiklinės speltos grūdų (ieškokite sveiko maisto parduotuvėse)
  • 0,5 nedidelės brokolio galvos
  • 2 pomidorų
  • Gabaliuko karšto rūkymo upėtakio (galite keisti į karšto rūkymo skumbrę)
  • Kelių svogūnų laiškų
  • Petražolių šakelės

Padažui:

  • Alyvuogių aliejaus
  • Balzamiko acto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Speltos grūdus užpilkite vandeniu ir palikite mirkti per naktį. Vandenį, kuriame mirko, nupilkite, užpilkite švariu šaltu vandeniu, įberkite druskos ir virkite 30 minučių.

Brokolio žiedynus nublanširuokite sūdytame vandenyje (sudėjus į verdantį sūdytą vandenį, pavirkite nuo užvirimo 10 sekundžių ir perplaukite šaltu vandeniu).

Pomidorus supjaustykite nestoromis skiltelėmis.

Į aliejų pagal skonį įpilkite balzamiko acto, druskos, pipirų, išmaišykite.

Į lėkštę sudėkite grūdus, brokolio žiedynus, pomidorus, užtrupinkite rūkyto upėtakio, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais, papuoškite petražolių lapeliais ir palaistykite padažu.

Šaltinis: David Bez „Salotos su meile. Visavalgiams, žaliavalgiams, vegetarams, veganams“

Salotos su speltos grūdais, brokoliais ir rūkytu upėtakiu - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply