Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Keptas „T-bone“ kepsnys su kopūstais ir burokėliais

Keptas "T-bone" kepsnys su kopūstais ir burokėliais - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 „T-bone“ kepsnio (galite naudoti jautienos išpjovos, nugarinės kepsnius)
  • 3 saujų šiaudeliais pjaustyto kopūsto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelio pankolio sėklų
  • Aliejaus ir sviesto kepimui
  • Orkaitėje kepto arba virto nedidelio burokėlio
  • Kelių jaunų svogūnėlių su svogūnlaiškiais

Padažui:

  • 2 šaukštų marinuotų mažų svogūnėlių
  • 1 šaukštelio marinuotų žaliųjų pipirų
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 šaukštelio medaus
  • 0,5 stiklinės stipraus jautienos sultinio
  • 1 šaukštelio kreminių garstyčių
  • 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų
  • 1 šaukštelio sviesto

Gaminimo eiga:

Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir sviesto mišinį, sudėkite kopūstus, pankolio sėklas. Kepkite, kol kopūstai šiek tiek suglebs. Paskaninkite druska ir pipirais.

Pasmulkintus burokėlius ir jaunus svogūnėlius apkepkite keptuvėje, kurioje kepė kepsniai. Jei kepant trūks riebalų, papildomai įdėkite sviesto.

Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite medų, maišydami kaitinkite, kol medus patamsės (karamelizuosis). Sudėkite svogūnėlius, kepkite dar kelias minutes. Sudėkite pipirus, garstyčias, supilkite jautienos sultinį, virkite, kol padažas dvigubai nugaruos. Paskaninkite druska. Prieš patiekiant, įmaišykite į padažą gabaliuką sviesto ir smulkintus svogūnų laiškus.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply