Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Marinuota skumbrė

Marinuota skumbrė - bulviukose.lt

Reikės:

  • 3 skumbrių

Sūrymui:

  • 500 ml vandens
  • 30 g jūros druskos

Marinatui:

  • 100 ml sojos padažo
  • 90 ml vandens
  • 40 g rudojo cukraus
  • 30 g ryžių vyno (arba portveino, arba  chereso)
  • 1 skiltelės česnako
  • 3 cm imbiero šaknies

Patiekimui:

  • Agurkų
  • Svogūnų laiškų
  • Kepto kiaušinio

Gaminimo eiga:

Skumbres išvalykite, išpjaukite filė.

Vandenyje ištirpinkite druską. Sudėkite į sūrymą skumbrių filė ir laikykite šaldytuve parą laiko.

Sojos padažą sumaišykite su vandeniu, cukrumi ir vynu. Skystį šiek tiek pakaitinkite, kad ištirptų cukrus. Atvėsinkite. Sudėkite į jį susmulkintus česnako skiltelę ir imbierą. Skumbrių filė išimkite iš sūrymo ir užpilkite marinatu. Laikykite šaldytuve 2 paras.

Prieš patiekiant, nulupkite skumbrių filė odą. Patiekite su agurkais ir svogūnų laiškais. Ir su kiaušiniu, jei skumbrę valgysite pusryčiams 😉

Šaltinis

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply