Reikės:
- 1 svogūno
- Saujelės šparaginių pupelių
- 2 stiklinių voveraičių
- Lydyto sviesto kepimui
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 3 virtų arba keptų kiaušinių (galite naudoti putpelių)
- 3 šaukštų smulkinto ožkos sūrio
Gaminimo eiga:
Nupjaukite šparaginių pupelių kotelius. Pasiruoškite dubenį su šaltu vandeniu ir ledukais. Sudėkite šparagines pupeles į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 1 minutę. Nukoškite. Sudėkite pupeles į šaltą vandenį ir atvėsinkite.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir kepinkite su sviestu, kol suminkštės. Sudėkite voveraitės, kepkite, kol išgaruos kepimo metu išsiskyrusios voveraičių sultys. Paskaninkite druska, pipirais, sudėkite smulkintas šparagines pupeles ir kaitinkite, kol jos sušils. Įmaišykite petražoles, ožkos sūrį. Šiltas salotas patiekite su šiltais virtais arba keptais kiaušiniais.
No Comments