Daržovės/ Aukso fondas/ Kruopos, grūdai/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Jautienos kepsnys su žemoje temperatūroje ant kavos pupelių keptomis morkomis ir bolivine balanda

Jautienos kepsnys su žemoje temperatūroje ant kavos pupelių keptomis morkomis ir bolivine balanda - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 jautienos išpjovos kepsniukų (arba nugarinės)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1/2 stiklinės bolivinės balandos (naudojau juodąją)
  • 1 šaukštelio lydyto sviesto

Morkoms:

  • 3 vidutinių morkų
  • 1 šaukšto tirpinto lydyto sviesto (arba aliejaus)
  • 1 trintos česnako skiltelės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 3/4 stiklinės kavos pupelių

Padažui:

Gaminimo eiga:

Kepsnius (jie turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Morkas supjaustykite pieštuko storio lazdelėmis. Sumaišykite su aliejumi, česnaku, druska ir pipirais. Pakaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies 5 minutes. Nuimkite nuo kaitros, sudėkite kavos pupeles ir maišydami palaikykite 3 minutes, kol pupelės išskleis kvapą ir taps šiek tiek aliejingos. Supilkite pupeles į kepimo formelę, ant jų sudėkite morkas, uždenkite folija. Kepkite iki 110 C įkaitintoje orkaitėje 2-3 valandas.

Jautienos sultinį virkite, kol jo kiekis sumažės per pusę. Įpilkite šlakelį burbono, įberkite druskos, pavirkite dar kelias minutes.

Jautienos kepsnys su žemoje temperatūroje ant kavos pupelių keptomis morkomis ir bolivine balanda - bulviukose.lt

Šaltinis

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    rugsėjo 8, 2015 at 6:00 pm

    Laura, as dabar praktiskai tiek mesa, tiek zuvi visada kepu zemoje temperaturoje. Man tai dabar yra topu topas:)

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 8, 2015 at 6:16 pm

    Matau 🙂 Man deja tam dažnai pritrūksta laiko… Planuose yra pirkti jautienos kumpį ir kepti pagal taviškį receptą 🙂

  • Leave a Reply