Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Mėsa

Jautienos tartar’as su cukriniu kaulu ir marinuotais svogūnais

Jautienos tartar'as su cukriniu kaulu ir marinuotais svogūnais - bulviukose.lt

Tartar’ui reikės:

  • 200 g jautienos išpjovos arba nugarinės
  • 2 sūdytų ančiuvių filė
  • 1/3 šaukšto kaparėlių
  • 1 šaukštelio grūdėtų garstyčių (naudojau alaus garstyčias)
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 vištos kiaušinių
  • 2 putpelės kiaušinių

Kaulams:

  • 2 cukrinių jautienos kauliukų puselių
  • Druskos

Svogūnams:

  • 1 raudonojo svogūno
  • Šlakelio alaus acto (tiks vyno actas arba citrinos sultys)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Cukraus

Gaminimo eiga:

Mėsą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su susmulkintais kaparėliais, ančiuviais, petražolėmis. Paskaninkite garstyčiomis, aliejumi, druska, pipirais.

Kaulus sudėkite į skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.

Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais. Pamarinuokite pusvalandį marinate iš acto, druskos, cukraus ir pipirų.

Kiaušinius iškepkite keptuvėje su sviestu.

Jautienos tartar'as su cukriniu kaulu ir marinuotais svogūnais - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply