Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Vaisiai, uogos

Kepta anties krūtinėlė su salierais, lapiniais kopūstais, šilauogėmis ir dumplainiais

Kepta anties krūtinėlė su šilauogėmis ir dumplainiais - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 ančių krūtinėlių
  • 2 saliero stiebų
  • 5 lapinių kopūstų lapų
  • 1 šaukštelio lydyto sviesto
  • Saujelės šilauogių
  • Saujelės dumplainių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Anties krūtinėles dėkite į įkaitintą sausą keptuvę odele į apačią. Kepkite apie 5-7 minutes arba, kol odelė gražiai apskrus, apverskite, sumažinkite karštį iki minimumo, kepkite dar 5-7 minutes, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio ir norimo iškepimo laipsnio. Kepimo metu pasūdykite, pagardinkite pipirais. Iškeptas krūtinėles suvyniokite į foliją ir padėkite šiltai kelioms minutėms, kad subręstų.

Salierų kotus nuskuskite, supjaustykite gabaliukais. Kepkite toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė krūtinėlės kelias minutes.

Nuo kopūsto lapo stiebo nuplėšykite lapelius. Kitoje keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite kopūsto lapelius, įberkite šiek tiek druskos ir kepkite maišydami, kol jie sušils ir šiek tiek apvys.

Uogas, prieš patiekiant, pašildykite keptuvėje, kurioje kepė krūtinėlės.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply