Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Kiaušiniai/ Mėsa/ Pieno produktai

Plokštainis (kugelis) su ančių skilveliais

Bulvių plokštainis (kugelis) su ančių skilveliais - bulviukose.lt

Plokštainiui reikės:

  • 1,5 kg bulvių
  • 1 svogūno
  • 300 ml pieno
  • 200 g varškės
  • 2 kubeliais pjaustytų ir pakepintų svogūnų
  • 2 kiaušinių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Džiovinto čiobrelio
  • Malto muskato riešuto
  • 0,5 kg ančių skilvelių
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 2 lauro lapų
  • Po keletą kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdelių
  • 2 stiklinių vištienos sultinio
  • Kelių šalavijo lapelių

Gaminimo eiga:

Skilvelius apkepkite su sviestu, užpilkite vištienos sultiniu, sudėkite lauro lapus, pipirus ir troškinkite uždengę ant silpnos ugnies 2 valandas. Likus 15 minučių iki troškinimo pabaigos, nuimkite dangtį, padidinkite kaitrą iki maksimumo ir virkite, kol nugaruos skystis.

Bulves sutarkuokite kartu su žaliu svogūnų, sudėkite varškę. Užplikykite karštu pienu. Sudėkite pakepintus svogūnus, paplaktus kiaušinius, prieskonius, gerai išmaišykite ir supilkite į riebalais pateptą ir manų kruopomis pabarstytą skardą. Susmaigstykite į plokštainį ančių skilvelius ir papuoškite jo viršų aliejumi apteptais šalavijo lapeliais.

Dėkite plokštainį į iki 190 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių, sumažinkite temperatūrą iki 160 °C, kepkite kol gražiai apskrus.

P.S. Vietoje skilvelių galite naudoti širdeles. Širdeles troškinkite vieną valandą. Valgykite su spirgučių – grietinės padažu.

Kugelis su ančių skilveliais

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply