Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Mėsa

Sūdyta kiaulienos šoninė arba lašiniai

Sūdyta kiaulienos šoninės arba lašiniai - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 kg kiaulienos šoninės arba lašinių
  • 40 g druskos
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 2 smulkintų skiltelių česnako
  • 1 smulkinto lauro lapelio
  • Grūstų juodųjų ir kvapiųjų pipirų grūdelių

Gaminimo eiga:

Sūdomos šoninės ar lašinių prieš sūdant plauti nereikia!  Šoninę ištrinkite cukrumi, po to prieskoniais ir galiausiai druska. Nepamirškite gerai įtrinti šonų. Laikykite šoninę šaldytuve 2 savaites uždengtą lengvu natūraliu audiniu (merliuku). Kelis kartus per savaitę šoninę apverskite.

Įsisūdžiusią šoninę laikykite šaldytuve įvyniotą į natūralų audeklą. Galima laikyti šaldiklyje.

Šaltinis

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Dangė
    spalio 9, 2015 at 8:57 am

    Mano bobutė sūdydavo druska, pipirais ir česnakais. Ach kaip būdavo smagu, kai paršelį paskersdavo… 🙂

  • Reply
    Laura
    spalio 9, 2015 at 10:19 am

    Mano močiutė irgi sūdydavo lašinius, bet man didesnis prisiminimas po kiaulės pjovimo būdavo kraujiniai vėdarai 😉

  • Leave a Reply