Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Miltiniai nesaldūs gaminiai/ Pieno produktai

Pyragas su trijų rūšių sūriais, garstyčiomis ir karamelizuotais svogūnais (quiche)

Pyragas su trijų rūšių sūriais ir karamelizuotais svogūnais - bulviukose.lt

Pagrindui reikės:

  • 25 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
  • 50 g šalto sviesto
  • 70 g  miltų
  • 1/3 šaukštelio druskos
  • 1 kiaušinio trynio

Įdarui:

  • 5 svogūnų
  • 2 šaukštelių medaus
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 šaukštų kreminių Dižono garstyčių
  • 120 g fermentinio sūrio (arba kietojo)
  • 3 kiaušinių
  • 200 g grietinėlės
  • 300 g saldaus pieno sūrio
  • 125 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • 1 šaukšto smulkintų šalavijų
  • 1 šaukšto čiobrelių lapelių

Gaminimo eiga:

Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite tarp pirštų kartu su miltais. Suberkite sūrį, supilkite miltus, druską, trynį ir suformuokite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Svogūnus supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Kepkite su sviestu ant mažos ugnies, kol suminkštės ir pradės karamelizuotis. Įdėkite medaus, paskaninkite druska, pipirais. Kepkite dar kelias minutes.

Grietinėlę sutrinkite smulkintuvu su kiaušiniais ir sūriu. Pagardinkite druska, pipirais. Įmaišykite smulkintas žoleles.

Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Patepkite tešlą garstyčiomis, paskleiskite kubeliais pjaustytus saldaus pieno ir pelėsinius sūrius, karamelizuotus svogūnus. Užpilkite grietinėlės mišiniu.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešlos krašteliai gražiai apskrus.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply