Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai

Rauginti burokėliai. Raugintų burokėlių salotos.

Rauginti burokėliai - bulviukose.lt

Raugintiems burokėliams reikės:

  • 4 vidutinio dydžio nevirtų burokėlių
  • 1 l vandens
  • 1 nubraukto šaukšto druskos
  • 2 lauro lapų
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 juodos ruginės duonos riekelių (bemielės)

Gaminimo eiga:

Burokėlius nulupkite, galite stambiai supjaustyti – greičiau įrūgs.

Ant indo, kuriame rauginsite burokėlius, dugno padėkite duonos riekelę, ant viršaus sudėkite burokėlius, sudėkite traiškytas česnako skilteles, lauro lapus ir užpilkite vandeniu su jame ištirpinta druska.

Uždenkite burokėliu lėkštele ar lentele ir paslėkite akmeniu.

Rauginkite 5 dienas. Kai burokėliai išrūgs, perkelkite juos į šaldytuvą.

Salotoms reikės:

  • Raugintų burokėlių
  • Saliero gumbo
  • Poro
  • Smulkintų petražolių lapelių
  • Grietinės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Burokėlius ir saliero gumbą sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais (lygiomis dalimis). Porą supjaustykite griežinėliais. Sumaišykite daržoves su grietine, druska, pipirais, petražolėmis.

Gamindami salotas su raugintais burokėliais, galite juos maišyti su kitomis šakninėmis daržovėmis: morkomis, pastarnokais, taip pat su kopūstais, ropėmis, kaliaropėmis, ridikais. Tinka įmaišyti džiovintų vaisių, riešutų, sėklų. Salotas paskaninkite majonezu, įvairiais aliejais.Rauginti burokėliai

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply