Raugintoms morkoms reikės:
- 5-6 morkų
- 1 l vandens
- 1 nubraukto šaukšto druskos
- 2 lauro lapų
- 2 traiškytų česnako skiltelių
- Džiovintų prieskonių pasirinktinai – garstyčių grūdelių, kadagio uogų, kalendros grūdelių ir t.t.
Gaminimo eiga:
Morkas nulupkite. Galite supjaustyti lazdelėmis, bus patogiau valgyti.
Į indą sudėkite morkas, prieskonius, užpilkite vandeniu su jame ištirpinta druska.
Uždenkite morkas lėkštele ar lentele ir paslėkite akmeniu.
Rauginkite 5 dienas kambario temperatūroje. Kai morkos išrūgs, laikykite jas į šaldytuvą.
2 Comments
Odeta
lapkričio 21, 2015 at 2:14 pmSkanu?
Laura
lapkričio 21, 2015 at 7:32 pmIr skanu, ir labai sveika 😉