Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai

Raugintos morkos

Šernienos troškinys su speltos grūdais ir šafranu - bulviukose.lt

Raugintoms morkoms reikės:

  • 5-6 morkų
  • 1 l vandens
  • 1 nubraukto šaukšto druskos
  • 2 lauro lapų
  • 2 traiškytų česnako skiltelių
  • Džiovintų prieskonių pasirinktinai – garstyčių grūdelių, kadagio uogų, kalendros grūdelių ir t.t.

Gaminimo eiga:

Morkas nulupkite. Galite supjaustyti lazdelėmis, bus patogiau valgyti.

Į indą sudėkite morkas, prieskonius, užpilkite vandeniu su jame ištirpinta druska.

Uždenkite morkas lėkštele ar lentele ir paslėkite akmeniu.

Rauginkite 5 dienas kambario temperatūroje. Kai morkos išrūgs, laikykite jas į šaldytuvą.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    lapkričio 21, 2015 at 2:14 pm

    Skanu?

  • Reply
    Laura
    lapkričio 21, 2015 at 7:32 pm

    Ir skanu, ir labai sveika 😉

  • Leave a Reply