Daržovės/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai

Jautienos kepsnys su sviestiniu padažu ir šakninėmis daržovėmis

Jautienos kepsnys su sviestiniu padažu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 jautienos kepsnių „Top Sirloin (galite naudoti jautienos nugarinės arba išpjovos kepsnius)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto sviesto

Daržovėms:

  • 2 morkų
  • 1 pastarnoko (galite naudoti petražolės šaknį arba saliero gumbą)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Pluoštelio svogūnų aiškų

Padažui:

  • 1 kiaušinio trynio
  • 60 g sviesto
  • 1/4 šaukštelio kreminių garstyčių
  • 1/5 šaukšto raudono vyno
  • 3/4 šaukšto konservuotų žaliųjų pipirų
  • 1/2 šaukštelio rudojo cukraus
  • Druskos
  • 2 šaukštų kepsnio kepimo sulčių

Gaminimo eiga:

Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes.  Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Morkas ir pastarnokus nuvalykite, supjaustykite išilgomis skiltelėmis. Skilteles sumaišykite su šlakeliu aliejaus, druska ir pipirais. Kepkite kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje iki 180 °C  įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Svogūnų laiškus stambiai supjaustykite ir trumpai apkepkite keptuvėje, kurioje kepė kepsniai.

Padažui dubenyje kiaušinio trynį suplakite su garstyčiomis, vynu ir cukrumi. Dėkite dubenį į karšto vandens vonelę (dubens dugnas, kuriame bus gaminamas padažas, neturi siekti verdančio vandens), plona srovele pilkite į kiaušinio trynį tirpintą sviestą ir kulinarine šluotele intensyviai maišykite. Sudėkite konservuotus pipirus, įmaišykite kepimo sultis, paskaninkite druska. Padažą laikykite šiltai, kad nesustingtų.

Patiekite kepsnius su sviestiniu padažu ir keptomis daržovėmis.

Jautienos kepsnys su sviestiniu padažu

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply