Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai

Bulbiešnikai

Bulbiešnikai - bulviukose.lt

Tai senas rusų sentikių pasninko patiekalas. Receptą į Lietuvą atsivežė mano protėviai  XVII a. II pusėje – XVIII a., vengdami caro represijų. Tėčio prisiminimų iš vaikystės vedini bene trečią kartą bandome juos gaminti ir vis arčiau tikslo 😉

Reikės:

  • Miltingų bulvių
  • Druskos
  • Bulvių krakmolo

Įdarui:

  • Kadangi tai pasninko valgis, tinka įvairios kepintos daržovės, virtos kruopos su kepintomis daržovėmis, virtos pupos su kepintais svogūnais ir panašiai.

Gaminimo eiga:

Bulves išvirkite su lupynomis. Dar šiltoms, nulupkite odeles, sudėkite šiltas bulves į grūstuvę, pagardinkite druska ir sugrūskite. Grūskite ilgai, kol pradės darytis tąsios.

IMG_4783

Tešlos duoklė vaikams.

IMG_4791

Iš tešlos suformuokite volelį.

IMG_4798

Volelį peiliu padalinkite į lygias dalis.

IMG_4801

Kiekvieną gabaliuką iškočiokite kočėlu taip, kad gautųsi apskritimas. Į vieną apskritimo pusę dėkite įdarą.

IMG_4806

Uždenkite įdarą kita apskritimo puse ir užspauskite pirštais kraštelius.

IMG_4809

IMG_4814

O dabar pats įdomumas. Kepti bulbiešnikus reikia ant įkaitinto pečiaus paviršiaus.

IMG_4817

IMG_4820

Kai apskrus viena bulbiešniko pusė, apverskite ir kepkite, kol apskrus kita pusė.

IMG_4824

Iškepusius bulbiešnikus patepkite su gaidžio plunksna pamirkyta šaltai spaustame aliejuje. Pas mus šeimoje yra negalinčių gyventi be mėsos, tad dalį bulbiešnikų darėme su maltos ir pakepintos kiaulienos ir keptų svogūnų įdarų. Be abejo prie jų priklausė ir spirgučių padažas, ir grietinė 😉

IMG_4848

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply