Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Vaisiai, uogos

Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė su daržovėmis

Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė - bulviukose.lt

Sprandinei reikės:

  • 2 kg kiaulienos sprandinės
  • 5 smulkintų skiltelių česnako
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 apelsinų
  • Šlako aliejaus
  • Žiupsnelio cukraus
  • Žiupsnio džiovintų šalavijų lapelių
  • 3 šaukštų Vorčesterio padažo
  • 3 smulkintų lauro lapų

Garnyrui:

  • Mažų bulvyčių
  • Šakninių daržovių (morkų, pastarnokų, petražolių šaknų, saliero gumbų)
  • Šlakelio aliejaus
  • Prieskoninės žolelių druskos (arba druskos ir džiovintų žolelių)

Gaminimo eiga:

Dubenyje sumaišykite česnaką, pipirus, aliejų, cukrų, šalaviją, Vorčesterio padažą ir lauro lapus. Įtrinkite marinatu sprandinę. Apelsiną supjaustykite griežinėliais, apdėkite jais sprandinę ir susukite ją į maistinę plėvelę. Marinuokite 1-2 paras šaldytuve. Prieš kepant nuvalykite marinatą ir įtrinkite sprandinę druska.

Kepkite sprandinę iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą 45 minutes arba kol, įsmeigus į sprandinę pagaliuką, bėgs skaidrios sultys. Iškepusią sprandinę išimkite iš orkaitės, apdenkite folija ir leiskite pailsėti bent 20 minučių.

Nuluptas daržoves supjaustykite stambiais gabaliukais, sudėkite į dubenį kartu su bulvėmis, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir gerai išmaišykite. Sudėkite daržoves į skardą, kurioje kepa sprandinė, likus maždaug pusvalandžiui iki kepimo pabaigos.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply