Daržovės/ Aukso fondas/ Kruopos, grūdai/ Padažai, pagardai, užtepai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Salotos su rūkyta skumbre, speltos grūdais, gražgarstėmis ir pomidorais

Salotos su rūkyta skumbre ir speltos grūdais - bulviukose.lt

Salotoms reikės:

  • 1 karšto rūkymo skumbrės
  • 1 stiklinės speltos grūdų
  • 1 šaukšto baltųjų garstyčių aliejaus (galite naudoti alyvuogių aliejų)
  • 2 saujų gražgarsčių
  • 10 mažų pomidoriukų

Padažui:

  • 6 šaukštų baltųjų garstyčių aliejaus (galite naudoti alyvuogių aliejų)
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukšto garstyčių
  • 0,5 citrinos sulčių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Padažui išvardintus produktus sutrinkite smulkintuvu.

Speltos grūdus užpilkite vandeniu ir palikite mirkti per naktį. Vandenį, kuriame mirko, nupilkite, užpilkite grūdus švariu šaltu vandeniu, įberkite druskos ir virkite apie 30 minučių arba, kol suminkštės. Išvirusius grūdus nukoškite, įpilkite į juos šaukštą aliejaus, išmaišykite ir atvėsinkite.

Skumbrę nukaulinkite, suplėšykite mėsą gabaliukais.

Pomidoriukus padalinkite pusiau.

Dėkite lėkštėje eilėmis virtus speltos grūdus, gražgarstes su pomidoriukais ir skumbrę. Užpilkite padažu.

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    Irena
    gruodžio 8, 2016 at 11:25 am

    Labai skanu,gaminsiu dar kartą .

  • Leave a Reply