Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa

Jautienos kepsniai gardinti rūkyta druska su kepta paprika ir mėlynųjų kopūstų salotomis

Jautienos kepsniai su kepta paprika - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 jautienos kepsnių (išpjovos arba nugarinės)
  • Rūkytos druskos (galite naudoti paprastą)
  • Šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto sviesto

Paprikoms:

  • 1 geltonosios paprikos
  • Druskos
  • Šviežių čiobrelio lapelių

Salotoms:

  • 2 stiklinių plonais šiaudeliais pjaustyto mėlynojo kopūsto
  • 1 kupino šaukšto majonezo
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio kreminių garstyčių
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • Šviežiai maltų pipirų

Padažui:

  • 1 stiklinės stipraus jautienos sultinio

Gaminimo eiga:

Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes.  Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Papriką padalinkite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir kepkite orkaitėje, kol odelė patamsės. Atsargiai nulupkite nuo paprikų puselių odeles, paskaninkite paprikas druska. Prieš patiekiant pabarstykite paprikas čiobrelių lapeliais.

Kopūstus sumaišykite su žemiau išvardintais produktais.

Padažui sultinį virkite, kol sumažės jo tūris ir taps tirštas.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply