Daržovės/ Aukso fondas/ Grybai/ Mėsa

Jautienos kepsniai su bulvių koše, grybukais ir raugintais burokėliais

Jautienos kepsniai su bulvių koše ir grybais - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 jautienos išpjovos arba nugarinės kepsnių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto sviesto

Bulvių košei:

  • 3 nedidelių bulvių
  • 3/4 stiklinės kubeliais pjaustytos petražolės šaknies (arba saliero gumbo)
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Druskos
  • 1 šaukšto paprasto sviesto
  • Šlakelio grietinėlės (taip pat tinka pienas arba grietinė)

Grybams:

  • Mažų grybų galvučių (turėjau šaldytų raudonviršių)
  • 3 griežinėliais pjaustytų česnako skiltelių
  • 1 šaukšto smulkintų šviežių čiobrelių lapelių (arba 1 šaukštelio džiovintų)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Lydyto sviesto kepimui

Padažui:

Taip pat reikės:

  • Rauginto burokėlio (arba kitokios raugintos daržovės)

Gaminimo eiga:

Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes.  Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Petražoles kepinkite su sviestu, kol suvys.

Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite jas neluptas sūdytame vandenyje. Išvirusias, nukoškite, nulupkite odelę (kuo karštesnėms bulvėms lupsite, tuo geriau). Bulves sudėkite atgal į puodą ir sugrūskite. Įmaišykite sviestą, grietinėlę, kepintas petražoles.

Grybus apkepkite keptuvėje su sviestu, pagardinkite druska, pipirais, baigiant kepti sudėkite česnakus. Kepkite maišydami dar vieną minutę. Įmaišykite čiobrelius.

Jautienos sultinį užvirkite ir virkite, kol taps tirštas kaip sirupas.

Patiekite jautienos kepsnį su padažu, bulvių koše, keptais grybais, raugintais burokėliais.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply