Daržovės/ Vaisiai, uogos/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Keptas upėtakis įdarytas sūdytomis citrinomis ir krapais

Upėtakis įdarytas sūdytomis citrinomis - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 šviežio upėtakio (maniškis svėrė 600 g)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto sūdytos citrinos griežinėlių (galima pakeisti šviežiomis)
  • 1 šaukšto smulkintų krapų
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 didelio pankolio
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Išskrostą ir nuskustą upėtakį iš išorės ir vidaus įtrinkite druska, pipirais. Į pilvelį sudėkite citrinas, krapus, sviestą.

Pankolį padalinkite ketvirčiais, išpjaukite šerdį ir išskaidykite. Sumaišykite pankolį su šlakeliu aliejaus ir druska.

Sudėkite upėtakį ir pankolius į kepimo formą. Kepkite upėtakį iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    kovo 8, 2016 at 4:51 pm

    Pasakyk man prašau atvirai, koks yra skirtumai kai įdedi sūdytą citriną ir šviežią. Aš niekaip nesuprantu sūdytos citrinos privalumo ir įdomumo 🙂

  • Reply
    Laura
    kovo 8, 2016 at 4:55 pm

    Sūdyta citrina yra kartu ir fermentuota. Ji minkštesnė ir savitesnio skonio, bet ar viena geriau ar kita nepasakyčiau, prisisūdžiau ir naudoju 😉

  • Leave a Reply