Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai/ Riešutai, sėklos/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Tuno tartar’as su avokadais ir raugintais burokėliais

Tuno tartaras su burokėliais - bulviukose.lt

Reikės:

  • 120 g tuno
  • 120 g avokado
  • 120 g raugintų burokėlių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šlakelio citrinos sulčių

Padažui:

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto sezamo aliejaus
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 3 šaukštų citrinos sulčių
  • Druskos
  • 1 šaukšto skrudintų sezamo sėklų

Taip pat reikės:

  • Mažo pailgo burokėlio dekoravimui (nebūtinai)

Gaminimo eiga:

Tuną supjaustykite kubeliais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

Avokadą supjaustykite kubeliais. Įpilkite šlakelį citrinos sulčių, druskos ir išmaišykite.

Burokėlį supjaustykite kubeliais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

Burokėlį dekoravimui supjaustykite plonais griežinėliais.

Padažui visus išvardintus produktus sumaišykite.

Kulinarinio žiedo pagalba suformuokite tartarą. Į pirmąjį sluoksnį dėkite burokėlius, į antrąjį – avokadą, į trečiąjį – tuną. Užpilkite padažu. Papuoškite burokėlio griežinėliais, skrudintomis sezamų sėklomis.

Tuno tartaras

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply