Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Miltiniai nesaldūs gaminiai/ Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Blyneliai su sūdyta lašiša

Blyneliai su sūdyta lašiša - bulviukose.lt

Blynelių tešlai reikės:

  • 1 stiklinės kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • 0,5 stiklinės pieno
  • 1 šaukšto grietinės

Uždarui reikės:

  • 0,5 stiklinės riebios grietinės
  • 2 šaukštų majonezo
  • 2 šaukštelių citrinos sulčių
  • 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų (arba laiškinio česnako laiškų)
  • 1 šaukšto smulkintų mėtų lapelių (arba krapų)
  • 125 g griežinėliais pjaustytos sūdytos lašišos filė (arba rūkytos lašišos)

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakite su pienu ir grietine. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Palikite tešlą 10 minučių pastovėti.

Iškepkite keptuvėje mažyčius blynelius. Atvėsinkite.

Sumaišykite grietinę su majonezu, citrinos sultimis ir žolelėmis.

Ant kiekvieno blynelio uždėkite po šaukštelį grietinės mišinio, į kurį įspauskite po gabalėlį lašišos. Blynelius galite papuošti citrinos žievelėmis.

Blyneliai su sūdyta lašiša ir grietine

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply