Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa

Jautienos kepsnys su keptu baklažanu ir špinatais

Jautienos kepsnys su keptu baklažanu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 jautienos išpjovos arba nugarinės kepsnių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto sviesto

Baklažanui:

  • 1 baklažano
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 6 česnako skiltelių

Taip pat reikės:

Gaminimo eiga:

Česnako skilteles padalinkite išilgai pusiau. Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau. Baklažano minkštime peiliu padarykite skylutes ir sukaišiokite česnako skilteles. Pabarstykite baklažanų puseles druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi. Kepkite baklažanus  iki 180 °C orkaitėje pusę valandos arba kol taps minkšti ir gražiai apskrus.

Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes.  Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Keptuvėje ištirpinkite gabaliuką sviesto ir kepkite jame špinatus, kol jie apvys.

Jautienos sultinį virkite iki taps tirštas, kaip sirupas.

Apliekite kepsnius padažu ir patiekite su špinatais, baklažanų puselėmis.

Jautienos kepsnys su keptu baklažanu

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply