Daržovės/ Mėsa/ Miltiniai nesaldūs gaminiai/ Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai

Griliuje keptos širdelės su salotomis, jogurtiniu padažu ir paplotėliu

Griliuje keptos širdelės - bulviukose.lt

Širdelėms reikės:

  • 500 g šviežių ančiukų širdelių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų sojų padažo
  • 2 šaukštelių tarkuotos apelsino žievelės
  • 1 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies
  • 2 smulkintų česnako skiltelių
  • 2 šaukštelių medaus
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Paplotėliams reikės:

  • 250 g spelta šviesių miltų (galite naudoti paprastus kvietinius)
  • 35 g kiaulienos taukų
  • 100 g vandens
  • 3 g druskos
  • 1 g kepimo miltelių

Padažui reikės:

  • 300 ml natūralaus jogurto
  • 1 šaukšto majonezo
  • 1 skiltelės smulkinto česnako
  • 3 šaukštų smulkintų žolelių (dėjau po šaukštą mėtų, petražolių ir pipirnių daigų)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Taip pat reikės:

  • 1 trumpavaisio agurko
  • 0,5 paprikos
  • 1 saliero stiebo
  • Kelių mėgiamų salotų lapų

Gaminimo eiga:

Nuo širdelių storosios dalies nupjaustykite riebaliukus. Pasidarykite marinatą – sumaišykite aliejų, sojų padažą, apelsino žieveles, imbierą, medų, česnaką ir pipirus. Sumaišykite širdeles su marinatu ir palikite kelioms valandoms marinuotis. Druską įmaišykite prieš kepimą. Sumaukite širdeles ant iešmelių ir iškepkite griliuje arba orkaitėje įjungus griliaus funkciją. Jei naudosite medinius iešmelius, nepamirškite juos prieš kepimą kelias valandas pamirkyti vandenyje, kad kepant nedegtų.

Paplotėliams supilkite miltus į didelį dubenį, padarykite juose duobutę, sudėkite į ją taukus, druską ir kepimo miltelius. Pamažu pildami vandenį suminkykite tešlą. Minkykite kiek galima ilgiau. Jei minkysite rankomis – mažiausiai minučių. Išminkę padėkite 30  minučių pastovėti šaltai. Kai tešla subręs, išimkite ją, suformuokite rutuliukus ir plonai iškočiokite tokio dydžio skritulius, kokio dydžio yra keptuvė, kurioje juos kepsite. Mano keptuvė  nedidelė, tad tešlą porcijavau po 40 g. Iškočiotą tešlos skritulį dėkite ant sausos įkaitintos keptuvės, subadykite šakute ir kepkite vieną pusę 1-2 minutes, apverskite ir kepkite, kol apskrus apačia. Jei kepant pradės kilti burbulai, prispauskite juos šakute.

Padažui sumaišykite išvardintus produktus.

Daržoves supjaustykite plonais šiaudeliais.

Jums taip pat gali patikti

3 komentarai

  • Reply
    Lina
    vasario 2, 2018 at 3:09 pm

    Tai koek mažiausiai minučių minkyti tešlą? Ir geriau rankomis ar kombainu?
    O širdeles kiek laiko kepti, jei orkaitėje? Na bent apytksliai? Nes atrodo labai gardžiai – reiks bandyt!

  • Reply
    Laura
    vasario 2, 2018 at 4:05 pm

    Laba, matyt praleidau skaičius netyčia 🙂 Minkykit jei rankomis 10 minučiu. Kombainu nebandžiau, negaliu pasakyt. Širdeles kepkite 15-20 minučių 180C temperatūroje. Bet ištraukę iš orkaitės patikrinkite ar tikrai iškepę.

  • Reply
    Lina
    vasario 2, 2018 at 4:23 pm

    Ačiū! Mėginsiu:)

  • Leave a Reply