Daržovės/ Kiaušiniai/ Mėsa/ Žolės, gėlės, daigai, prieskoniai

Jautienos kepsnys su kiaušiniu ir garšvų salotomis

Jautienos kepsnys su garšvų salotomis - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 jautienos išpjovos arba nugarinės kepsnelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto sviesto

Salotoms reikės:

  • 2 saujų jaunų garšvų lapelių
  • 6 mažų pomidoriukų
  • 1  trumpavaisio agurko
  • 1 avokado
  • Alyvuogių aliejaus
  • Citrinos sulčių

Taip pat reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukšto smulkintų laiškinių česnakų laiškų

Gaminimo eiga:

Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes.  Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Kiaušiniams virti užkaiskite vandenį, pasūdykite jį, įpilkite šlaką acto ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, suleiskite kiaušinius be lukšto ir virkite 3-4 minutes. Kad būtų patogiau, galite kiaušinį įkulti į  mažą indelį ir iš indelio staigiu judesiu įleisti jį į verdantį vandenį. Kiaušinius galite ir išsikepti, bet taip, kad trynys būtų minkštas, nes jis atlieka padažo vaidmenį.

Salotoms pomidoriukus perpjaukite pusiau, agurkus supjaustykite plonais šiaudeliais, avokadą – plonais griežinėliais. Sudėkite į lėkštę salotėles, apšlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis.

Patiekite kepsniuką su kiaušiniu ir salotėlėmis.

Jautienos kepsnys su garšvų salotomis

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply