Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai/ Riešutai, sėklos/ Žolės, gėlės, daigai, prieskoniai

Laukinių serbentų lapų ir eglių ūglių pesto padažas

Serbentų lapų ir eglių ūglių pesto padažas - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 saujų laukinių serbentų jaunų lapų
  • 1 saujos eglių ūglių
  • 3 šaukštų skrudintų saulėgrąžų sėklų (galite rinktis kitas mėgiamas sėklas arba riešutus)
  • 0,5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus (galite rinktis kitą mėgiamų sėklų arba riešutų aliejų. Aliejų geriausia derinti prie riešutų ar sėklų, t. y., jei dėjote saulėgrąžas, tai pilkite saulėgrąžų aliejų, jei sezamo sėklas  – sezamo aliejų.)
  • 3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Sudėkite į indą peiliu pasmulkintus serbentų lapus, eglių ūglius, sūrį, įpilkite truputį aliejaus ir viską pasmulkinkite smulkintuvu. Įberkite druskos, pipirų ir, pamažu pilant likusį aliejų, susmulkinkite viską iki vientisos masės.

Padažą galite naudoti kaip užtepą ant šviežios „bulkos“, duonos ar skrebučių. Taip pat tinka makaronų, žuvies, paukštienos, žvėrienos patiekalams, sriuboms, įvairiems virtinukams ar panašiems tešliniams dalykėliams gardinti. Galima naudoti kaip padažą salotoms, sumaišius lygiomis dalimis su majonezu ar aliejumi.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply