Padažai, pagardai, užtepai/ Žolės, gėlės, daigai, prieskoniai

Eglių ūglių actas

Eglių ūglių actas - bulviukose.lt

Reikės:

  • 250 g eglių ūglių
  • 2 stiklinių obuolių sidro acto (arba bet kokio kito 5 % acto)

Gaminimo eiga:

Sudėkite eglių ūgliukus į stiklainį ir užpilkite verdančiu actu. Atvėsinkite ir laikykite šaldytuve 6 savaites. Po 6 savaičių perkoškite, laikykite šaldytuve.

P.S. Eglių ūglių actą galite naudoti: salotų, mėsos, žalumynų padažams, hollandaise padažui, griliuje keptiems patiekalams pagardinti ir pan. Vieną stiklinę eglių ūglių acto trumpai pavirę su viena stikline cukraus ar medaus, pasigaminsite sirupo gėrimams gaminti karštoms vasaros dienoms.

Šaltinis

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply