Daržovės/ Aukso fondas/ Kruopos, grūdai/ Miltiniai nesaldūs gaminiai/ Padažai, pagardai, užtepai/ Vaisiai, uogos

Grikių ir cukinijų blyneliai

Grikių ir cukinijų blyneliai - bulviukose.lt

Blyneliams reikės:

  • 1/2 stiklinės neskrudintų grikių
  • 1 ir 1/2 stiklinės „burokine“ tarka tarkuotos cukinijos
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 šaukštelių lydyto sviesto
  • Po žiupsnį čiobrelių ir smulkintų mėtų lapelių
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukšto kvietinių miltų
  • Anties taukų kepimui (arba lydyto sviesto ar aliejaus)

Gaminimo eiga:

Grikius išvirkite sūdytame vandenyje. Išvirtus nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu.

Cukinijas užpilkite žiupsneliu druskos, išmaišykite, palikite pastovėti 15 minučių. Pastovėjusias cukinijas nuspauskite, kad išbėgtų išsiskyrusios sultys.

Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite su sviestu. Baigiant kept sudėkite smulkintą česnaką, pakepkite dar kelias minutes.

Dubenyje sumaišykite grikius, cukinijas, svogūnus, paplaktus kiaušinius, miltus, žoleles. Pagardinkite druska, pipirais. Dėkite tešlą šaukšteliu į keptuvėje įkaitintus riebalus ir iškepkite blynelius.

Patiekite blynelius su paukštienos kepsneliais. Arba valgykite vienus su mėgiamais padažais.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    ooo
    rugpjūčio 16, 2016 at 12:15 pm

    O kiek blynelių gaunasi?

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 16, 2016 at 1:01 pm

    2-3 asmenims.

  • Leave a Reply