Aukso fondas/ Saldumynai/ Vaisiai, uogos

Agrastų trupiniuotis

Agrastų trupiniuotis - bulviukose.lt

Įdarui reikės:

  • 400 g agrastų
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 75 g rudojo cukraus
  • 2 šaukštelių kukurūzų krakmolo
  • Saujelės serbentų

Trupiniams reikės:

  • 100 g šalto sviesto
  • 150 g kvietinių miltų
  • 50 g rudojo cukraus

Gaminimo eiga:

Nuimkite nuo agrastų kotelius ir viršūnėles. Kepimo indą ištepkite sviestu, sudėkite į jį agrastus, supilkite cukrų, krakmolą ir išmaišykite.

Sviestą supjaustykite kubeliais, supilkite ant jo miltus ir trinkite tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Įmaišykite cukrų.

Trupinius tolygiai supilkite ant agrastų. Ant viršaus pabarstykite serbentų.

Kepkite trupiniuotį iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių arba kol viršus gražiai apskrus, o agrastų masė pradės burbuliuoti.

Patiekite pyragą su ledais, plakta grietinėle arba vaniliniu padažu.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply