Daržovės/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai/ Vaisiai, uogos

Ančių krūtinėlės su lapiniais kopūstais, žirneliais ir agrastų padažu

Kepta anties krūtinėlė su agrastų padažu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 anties krūtinėlių
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 2 skiltelių česnako
  • 5 lapinių kopūstų lapų
  • 0,5 stiklinės lukštentų žirnelių
  • Saujelės balandūnių lapų

Padažui:

  • 10 agrastų
  • 0,5 stiklinės raudono sauso vyno
  • 2 šaukštelių medaus

Gaminimo eiga:

Ančių krūtinėles odele į apačią sudėkite į gerai įkaitintą sausą keptuvę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Pagardinkite druska. Apvertę kepkite dar kelias minutes. Iškepusius kepsnius suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms, kad pailsėtų.

Į keptuvę, kurioje kepė kepsniai, supilkite vyną, sudėkite agrastus, medų ir virkite, kol liks trečdalis skysčio ir padažas sutirštės.

Nuo lapinių kopūstų kotų nuplėšykite lapelius. Keptuvėje pakepinkite su sviestu griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, sudėkite lapinius kopūstus, žirnelius, pasmulkintus balandūnių lapus ir lengvai apkepkite, kad lapai tik apvystų, o žirneliais sušiltų. Pagardinkite druska, pipirais.

Patiekite kepsnius su daržovėmis ir padažu. Papuoškite svieste keptu balandūnės lapu ir prieskoninių žolelių žiedeliais. Balandūnių lapus papuošimui galite išsikepti toje pačioje keptuvėje, kurioje kepsite česnakus ir lapus garnyrui.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply