Daržovės/ Aukso fondas

Rattatouille – daržovių troškinys

Rattatouille - daržovių troškinys - bulviukose.lt

Troškiniui reikės:

  • 1 jaunos cukinijos
  • 1 kuo liesesnio baklažano
  • 1 raudonojo svogūno
  • 3 slyvinių pomidorų
  • 4 skiltelių česnako
  • Aliejaus kepimui
  • 1,5 stiklinės naminio pomidorų-paprikų padažo
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių lapelių
  • 1 šaukšto smulkintų raudonėlių lapelių
  • 0,5 šaukšto čiobrelių lapelių

Gaminimo eiga:

Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais ir švelniai pakepinkite su aliejumi. Supilkite į česnakus pomidorų padažą ir pavirkite kelias minutes. Sudėkite į padažą smulkintas žoleles, išmaišykite.

Baklažaną, cukiniją, pomidorus ir svogūną supjaustykite pjaustykle arba rankomis plonais griežinėliais. Stenkitės išsirinkti vienodo storio daržoves, kad griežinėliai būtų daugmaž panašaus skersmens.

Į kepimo formą supilkite padažą, sudėkite ant padažo daržovių griežinėlius (kaitaliodami) eilute. Pagardinkite daržoves druska, pipirais, aptepkite aliejumi ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

Daržovių troškinys

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply