Daržovės/ Padažai, pagardai, užtepai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Virti rajų sparnai

Virti rajų sparnai - bulviukose.lt

Rajų sparnams reikės:

  • 2 rajų sparnų
  • Šlakelio balto vyno acto
  • Druskos

Padažui reikės:

  • 2 šaukštų lydyto sviesto
  • 1 šaukšto kaparėlių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių

Taip pat reikės:

  • Virtų bulvyčių

Gaminimo eiga:

Rajų sparnus nuplaukite, sudėkite į platesnį puodą ar keptuvę, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, įpilkite šlakelį acto arba citrinos sulčių, pagardinkite druska, užvirkite. Sumažinkite kaitra iki minimumo, kad vanduo vos judėtų, ir virkite apie 10 minučių. Ar rajų sparnai išvirę, galite patikrinti mediniu pagaliuku. Storiausioje rajų sparnų vietoje jis turi lengvai lįsti. Išimkite rajų sparnus, nulupkite tamsią odelę ir sudėkite į pašildytas lėkštes.

Padažui sviestą pakaitinkite iki užvirimo, sudėkite kaparėlius, pagardinkite druska, pipirais, citrinos sultimis, įmaišykite petražoles.

Patiekite rajų sparnus su padažu ir virtomis bulvėmis.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply