Reikės:
- 0,5 kg kiaulės smegenų
- 2 svogūnų
- 1 skiltelės česnako
- Aliejaus kepimui
- Lydyto sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Kiaulės smegenys perplaukite, sudėkite į šiek tiek parūgštintą vandenį ir mirkykite 2-3 valandas. Išimkite, perplaukite, supjaustykite griežinėliais.
Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais ir kepinkite keptuvėje su aliejumi ant vidutinės kaitros, kol suminkštės. Sudėkite į svogūnus smulkintą česnaką, kepkite dar kelias minutes. Įdėkite į keptuvę pusę šaukšto sviesto, pjaustytas smegenis ir kepkite maišydami, kol smegenys iškeps. Baigiant kepti pagardinkite druska, pipirais. Prieš patiekiant įmaišykite petražoles.
Patiekite keptas kiaulių smegenis ant baltos duonos skrebučių.
2 Comments
Mindaugas
spalio 11, 2016 at 4:15 pmSakykite kur Kaune gaunate pirkti kiaulės smegenų?
Laura
spalio 11, 2016 at 4:31 pmSveiki, pirkau „Šilo“ parduotuvėje, tik ne visada būna, reikia klaust. Mačiau dar bazėje „Centriniame Kauno turguje“. Žaliakalnio turguje dar galima paieškoti.