Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Saldumynai

„Creme brulee“

"Creme brulee" - bulviukose.lt

„Creme brulee“ – klasikinis prancūziškas desertas. Riebus, kreminis, su traškia karameline plutele.

Reikės:

  • 500 ml 35 % riebumo grietinėlės
  • 6 kiaušinių trynių
  • 80 g cukraus
  • 0,5 vanilės ankšties

Gaminimo eiga:

Grietinėlę ir cukrų supilkite į puodą, sudėkite išilgai perpjautą vanilės ankštį, užvirkite. Pavirkite grietinėlę minutę laiko.

Kiaušinio trynius šiek tiek paplakite. Plakdami trynius, pilkite į juos plona srovele karštą grietinėlę. Supylus visą grietinėlę, masę perkoškite per sietelį ir supilkite į „creme brulee“ indelius.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C. Indelius su mase sudėkite į aukštą kepimo skardą. Įpilkite į ją verdančio vandens tiek, kad semtų 2/3 indelių. Skardą pridenkite folija. Kepkite 1-1,5 valandos arba tol, kol palietus pirštu masę, pajausite, kad masė neskysta ir panaši į drebutį.

Išimkite indelius iš formos, atvėsinkite. Laikykite šaldytuve. Prieš patiekiant apibarstykite „creme brulee“ viršų cukrumi ir apdeginkite jį virtuviniu liepsnosvaidžiu.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply