Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Mėsa

Keptos kiaulių smegenys džiūvesėliuose

Keptos kiaulių smegenys džiūvėsėliuose - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 kg kiaulių smegenų
  • Saujelės šviežių žolelių (petražolių, čiobrelių, šalavijų)
  • 1 lauro lapo
  • Druskos
  • Po keletą juodųjų, kvapniųjų ir žaliųjų pipirų grūdelių
  • 2 kiaušinių
  • Kvietinių miltų
  • Džiūvėsėlių
  • Kukurūzų kruopų

Padažui:

  • Sojos padažo
  • Citrinos arba laimo sulčių

Gaminimo eiga:

Kiaulių smegenis perplaukite šaltu vandeniu, užmerkite ir laikykite šaldytuve kelias valandas. Išmirkusias dar kartą perplaukite.

Į puodą įpilkite vandens, sudėkite žoleles, lauro lapus, pipirus, druską ir užvirkite. Vanduo turi būti gerokai sūrus. Užvirus vandeniui, sudėkite į jį kiaulės smegenis ir virkite 8-10 minučių. Graibykite virimo metu atsirandančias putas. Išvirusias smegenis išimkite ir atvėsinkite.

Pasiruoškite 3 dubenis su: miltais, plaktais kiaušiniais ir džiūvėsėlių-kukurūzų kruopų mišiniu (maišykite lygiomis dalimis).

Įkaitinkite keptuvėje arba puode aliejų iki 170 °C. Aliejaus turi būti per du pirštus.

Mirkykite kiaulės smegenis į miltus, kiaušinio plakinį ir džiūvėsėlius. Kepkite aliejuje, kol gražiai apskrus.

Patiekite keptas kiaulės smegenis su sojos padažu pagardintu citrinos sultimis.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply