Daržovės/ Kiaušiniai/ Mėsa

Jaučio uodegų troškinys su moliūgų blyneliais

Jaučio uodegų troškinys su blyneliais - bulviukose.lt

Jaučio uodegų troškiniui reikės:

  • 1 kg sukapotų jaučio uodegų
  • 2 smulkiai pjaustytų svogūnų
  • Riebalų kepimui
  • ½ l mėgiamo alaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 storais griežinėliais pjaustytų morkų
  • 1 storais griežinėliais pjaustyto vidutinio pastarnoko (didesnius griežinėlius pasmulkinkite)
  • ¼ stambiais kubeliais pjaustyto saliero gumbo
  • 4 griežinėliais pjaustytų česnako skiltelių
  • ½ smulkinto čili pipiro
  • 6 smulkintų šalavijo lapų
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių lapelių

Moliūgų blyneliams reikės:

  • 500 g smulkia (sūrio) tarka tarkuoto moliūgo
  • 3 kiaušinių
  • 60 g smulkinto vytinto kiaulienos kumpio (geriausia pirkti jau pjaustytą plonais griežinėliais ir tada dar pasmulkinti)
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 1 a.š. džiovinti baziliko
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • ½ citrinos žievelės
  • 2 šaukštų tapijokos miltų
  • 2 šaukštų kokosų miltų (tapijokos ir kokosų miltus galite keisti 3-4 šaukštais kvietinių miltų)
  • Riebalų kepimui

Keptuvėje įkaitinkite riebalus ir apkepkite jaučio uodegų gabaliukus. Puode, kuriame troškinsite, apkepkite svogūnus. Sudėkite apkeptas uodegas į puodą su svogūnais, supilkite alų, pagardinkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite ant mažiausios kaitros 3 valandas. Troškinau greitpuodyje, užtruko 1,5 valandos.

Morkas, pastarnokus, česnakus, čili pipirus pakepinkite keptuvėje su riebalais. Į puodą su išsitroškinusia mėsa sudėkite kepintas daržoves, šalavijus, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite dar 20 – 30 minučių. Pabaigus troškinti, įmaišykite petražoles.

Blyneliams sumaišykite išvardintus produktus ir iškepkite juos keptuvėje.

Patiekite jaučio uodegų troškinį su moliūgų blyneliais.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply