Daržovės/ Aukso fondas/ Grybai/ Kruopos, grūdai/ Mėsa

Įdaryta veršio širdis

Įaryta veršo širdis - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 didesnės veršio širdies
  • Druskos
  • 1 šaukšto lydyto sviesto

Įdarui reikės:

  • 30 g kubeliais pjaustytos šalto rūkymo šoninės
  • 0,5 šaukšto lydyto sviesto
  • 100 g pasmulkintų pievagrybių (mažesnius padalinkite į 4 dalis, didesnius – dar smulkiau)
  • 1 nedidelio smulkiai pjaustyto svogūno
  • 2 smulkintų skiltelių česnako
  • 50 g špinatų lapelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Mažo žiupsnelio malto muskato riešuto
  • Mažo žiupsnelio cinamono
  • 3 smulkintų šalavijo lapelių
  • 0,5 šaukšto smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Nupjaustykite nuo veršio širdies paviršiaus visus riebalus. Įpjaukite išilgai širdies raumenį, kiek įmanoma išskleiskite jį, atsargiai nupjaustykite raumenį jungiančias gyslas. Įtrinkite širdį druska.

Sudėkite į keptuvėje gerai įkaitintą sviestą šoninę ir pievagrybius, kepkite maišydami kol pradės skrusti. Sudėkite svogūnus, kepkite maišydami dar kelias minutes, sudėkite česnaką, maišydami kepkite dar apie pusę minutės, sudėkite špinatų lapelius, prieskonius, žoleles, maišydami kepkite kol špinatų lapeliai suvys. Įdarą atvėsinkite.

Ant išskleistos širdies raumens vidinės pusės tolygiai sudėkite įdarą. Suimkite priešingas raumens kraštines, suglauskite ir susmaigstykite mediniais smeigtukais.

Įdarytą veršio širdį dėkite į keptuvėje įkaitintą sviestą ir apkepkite iš visų pusių.

Dėkite apkeptą širdį į kepimo formelę ir kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių arba kol vidinė širdies temperatūra bus 60C

Patiekite įdarytą veršio širdį su kukurūzų kruopų arba bulvių koše.

Šaltinis: The Healthy foodie

Įdaryta veršio širdis - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply