Daržovės/ Kiaušiniai/ Mėsa/ Riešutai, sėklos/ Sumuštiniai

Brokolių, morkų ir burokėlių duonelės (be glitimo)

Brokolių, morkų ir burokėlių duonelės (be glitimo) - bulviukose.lt

Šios sočios brokolių, morkų ir burokėlių duonelės (flatbread) gaminamos daržovių, migdolų miltų ir kiaušinių pagrindu. Tinka netoleruojantiems glitimo, praktikuojantiems „Paleo“ ir „Whole30“ mitybą ar norintiems pailsėti nuo miltų ir įtraukti į racioną daugiau daržovių ir riešutų.

Brokolių duonelei reikės:

  • 200 g smulkinto brokolio
  • 2 kiaušinių
  • 50 g migdolų miltų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 0,5 šaukštelio mėgiamų džiovintų žolelių

Gaminimo eiga:

Brokolį susmulkinkite smulkintuvu. Labiausiai tinka smulkintuvas su S formos peiliuku. Labai stipriai nesusmulkinkite, turi likti ryžių dydžio gabalėliai.

Smulkintus brokolius sumaišykite su migdolų miltais, kiaušinių plakiniu, pagardinkite masę druska, pipirais, žolelėmis.

Į formą, kurioje kepsite įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite daržovių masę ir suformuokite šaukštu ar mentele kvadrato formos plokštumą.

Kepkite iki 150C  įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių arba kol krašteliai pagels ir duonelė pasidarys tvirta.

Iškepę atvėsinkite. Apverskite ir nulupkite kepimo popierių.

Daržovių duonelė - bulviukose.lt

Morkų duonelei reikės:

  • 200 g žiedinio kopūsto
  • 140 g morkų
  • 2 kiaušinių
  • 50 g migdolų miltų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Morkas ir žiedinius kopūstus susmulkinkite smulkintuvu. Labiausiai tinka smulkintuvas su S formos peiliuku. Labai stipriai nesusmulkinkite, turi likti ryžių dydžio gabalėliai.

Smulkintas morkas ir žiedinius kopūstus sumaišykite su migdolų miltais, kiaušinių plakiniu, pagardinkite masę druska, pipirais.

Į formą, kurioje kepsite įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite daržovių masę ir suformuokite šaukštu ar mentele kvadrato formos plokštumą.

Kepkite iki 150C  įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių arba kol krašteliai pagels ir duonelė pasidarys tvirta.

Iškepę atvėsinkite. Apverskite ir nulupkite kepimo popierių.

Duonelė su brokoliais - bulviukose.lt

Burokėlių duonelei reikės:

  • 200 g žiedinio kopūsto
  • 150 g burokėlių
  • 2 kiaušinių
  • 50 g migdolų miltų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Burokėlius ir žiedinius kopūstus susmulkinkite smulkintuvu. Labiausiai tinka smulkintuvas su S formos peiliuku. Labai stipriai nesusmulkinkite, turi likti ryžių dydžio gabalėliai.

Smulkintus burokėlius ir žiedinius kopūstus sumaišykite su migdolų miltais, kiaušinių plakiniu, pagardinkite masę druska, pipirais.

Į formą, kurioje kepsite įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite daržovių masę ir suformuokite šaukštu ar mentele kvadrato formos plokštumą.

Kepkite iki 150C  įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių arba kol krašteliai pagels ir duonelė pasidarys tvirta.

Iškepę atvėsinkite. Apverskite ir nulupkite kepimo popierių.

Duonelė su morkomis ir burokėliais - bulviukose.lt

Šaltinis: Green kitchen stories

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply