Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Mėsa

7 dienas marinuotas jaučio liežuvis

7 dienas marinuotas jaučio liežuvis - bulviukose.lt

Sūrymui reikės:

  • 200 g cukraus
  • 300 g druskos
  • 6 kadagio uogų
  • 6 gvazdikėlių
  • 2 lauro lapų
  • 2 litrų vandens
  • 6 juodųjų pipirų grūdelių

Taip pat reikės:

  • 1 jaučio liežuvio
  • 1 svogūno
  • 2 nedidelių morkų
  • 1 nedidelio poro
  • Gabaliuko saliero šaknies
  • Kelių skiltelių česnako
  • Kelių juodųjų pipirų grūdelių
  • Šviežių žolelių saujelės pasirinktinai (čiobrelių, petražolių ir pan.)

Gaminimo eiga:

Sūrymui skirtus produktus sudėkite į puodą, užvirkite, atvėsinkite.

Užpilkite liežuvį atvėsusiu sūrymu. Liežuvis turi būti apsemtas. Laikykite liežuvį panardintą į sūrymą šaldytuve 7 paras. Sūrymas prisotins liežuvį prieskonių aromatais ir jį suminkštins.

Prieš verdant liežuvį, išimkite iš sūrymo ir nuplaukite. Liežuvį dėkite į šaltą vandenį ir užvirkite. Nugraibykite atsiradusias putas. Įdėkite druskos (nors ir liežuviai mirko sūryme, druskos gali pritrūkti, todėl vandenį dar šiek tiek pasūdykite). Sumažinkite kaitrą iki minimumo, sudėkite prieskonines daržoves, pipirus, žoleles. Virkite liežuvį 2,5 – 3 valandas. Ar liežuvis išvirė ir yra minkštas, tikrinkite įsmeigus smeigtuką į storiausią liežuvio dalį.

Išvirusį liežuvį išgriebkite ir nulupkite. Kad lupant nebūtų labai karšta, galite liežuvį trumpai pakišti po šalto vandens srove.

Virtą liežuvį supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su sviestu. Baigiant kept, įpilkite į keptuvę pusę stiklinės stipraus jautienos sultinio ir kepkite vartant jaučio liežuvio gabaliukus tol, kol jautienos sultinys sutirštės. Liežuvį patiekiau su orkaitėje keptomis daržovėmis.

Šaltinis: Fergus Henderson „Nose to tail“

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply