Tradiciniai patiekalai/ Mėsa

Vytinta kiaulienos išpjova su laimu ir džinu

Vytinta kiaulienos išpjova su laimu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 kiaulienos išpjovos (apie 600 g)
  • 0,5 šaukšto druskos
  • 30 ml džino
  • 0,5 šaukštelio česnakų miltelių
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
  • 1 laimo žievelės
  • 2 – 3 šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių

Gaminimo eiga:

Nupjaustykie nuo išpjovos visus riebaliukus, plėveles ir gysleles. Inde, kuriame sūdysite išpjovą sumaišykite druska, cukrų, džiną, pipirus, česnako miltelius ir laimo žievelę. Įdėkite į indą išpjovą, apvoliokite sūdymo mišiniu ir laikykite uždengę šaldytuve 3 paras kiekvieną dieną pavartant vieną – du kartus.

Pasisūdžiusią išpjova išimkite iš sūdymo mišinio, labai gerai nusausinkite ir įtrinkite saldžiosios paprikos milteliais. Išpjovą suvyniokite į merlinį audinį arba lengai apsukite popieriniu rankšluosčiu, pakabinkite šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio) ir vytinkite 5 – 7 dienas. Stebėkite, kad išpjova apvystų, bet ne visiškai sukietėtų.

Įsisūdžiusi kiaulienos išpjova paruošta vytinimui:

Kiaulienos išpjova paruošta vytinimui - bulviukose.lt

Išsivytinusi kiaulienos išpjova:

Vytinta kiaulienos išpjova - bulviukose.lt

Vytinta kiaulienos išpjova - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply