Daržovės

Žemoje temperatūroje keptuvėje kepti burokėliai

Žemoje temperatūroje, keptuvėje kepti burokėliai - bulviukose.lt

Reikės:

  • Kelių  burokėlių
  • 1 šaukšto lydyto sviesto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šlako balzamiko acto
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto šviežio mairūno lapeli

Gaminimo eiga:

Burokėlius nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite kartu su sviestu į keptuvę.

Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais.

Įjunkite minimalią viryklės kaitrą ir kepkite burokėlius uždengę ir retkarčiais pamaišydami 1 – 1,5 valandos arba kol suminkštės. Sudėkite česnakus ir kepkite dar 5 – 7 minutes. Tada burokėlius  pagardinkite, druska, pipirais, supilkite balzamiko actą, padidinkite kaitrą ir kepkite kol balzamiko actas nugaruos.

Prieš patiekiant, apibarstykite burokėlius mairūnais.

Taip kepti galite bet kokias šaknines daržoves – morkas, salierus, pastarnokus, petražolės šaknis, taip pat pankolius. Žoleles naudokite mėgiamas – čiobrelius, raudonėlius, petražoles, šalavijus ir t.t.

Žemoje temperatūroje keptus burokėlius ar kitas daržoves galite naudoti kaip garnyrus prie mėsos ir žuvies patiekalų, kaip sudėtinę dalį salotoms arba valgyti pasibarsčius ant viršaus pavyzdžiui ožkos sūrio ir skrudintų riešutų.

Žemoje temperatūroje, keptuvėje kepti burokėliai - bulviukose.lt

Žemoje temperatūroje, keptuvėje kepti burokėliai - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply