Miltiniai nesaldūs gaminiai/ Pieno produktai/ Žolės, gėlės, daigai, prieskoniai

Dilgėlių, garšvų ir kiaulpienių pyragas su ridikėlių lapų pesto

Dilgėlių pyragas - bulviukose.lt

Pagrindui reikės:

  • 25 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
  • 50 g šalto sviesto
  • 70 g  miltų
  • 1/3 šaukštelio druskos
  • 1 didelio kiaušinio trynio

Įdarui:

  • 2 didelių svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto lydyto sviesto
  • 100 g dilgėlių ūglių
  • 80 g jaunų garšvų lapelių
  • 20 g jaunų kiaulpienių lapelių
  • 3 kiaušinių
  • 250 ml grietinėlės
  • 50 g kietojo sūrio
  • Šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
  • 60 g Gorgonzolos sūrio

Taip pat reikės:

Gaminimo eiga:

Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite tarp pirštų kartu su miltais. Suberkite sūrį, supilkite miltus, druską, trynį ir suformuokite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite su sviestu. Baigiant kept, sudėkite smulkintas česnako skilteles.  Atvėsinkite.

Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su grietinėle. Įtarkuokite į kiaušinių – grietinėlės masę kietąjį sūrį, pagardinkite tarkuotu muskato riešutu, maltais pipirais.

Dilgėles, garšvas ir kiaulpienes perliekite karštu vandeniu.

Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Ant tešlos paskleiskite keptus svogūnus, ant viršaus nuplikytas dilgėles, garšvas ir kiaulpienes, užpilkite kiaušinių – grietinėlės masę, užtrupinkite ant viršaus gorgonzolos sūriu.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

Skaniausias sekančia dieną 🙂

Valgėme su pesto padažu pagamintu iš šiųmetinių ridikėlių lapelių.

Pavasarinių žolelių pyragas su ridikėlių lapų pesto

Pavasarinių žolelių pyragas su ridikėlių lapų pesto

Dilgėlių, garšvų ir sūrio pyragas - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply