Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Padažai, pagardai, užtepai/ Žolės, gėlės, daigai, prieskoniai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Kepta lašiša su balandų Hollandaise padažu

Reikės:

  • 2 lašišos filė kepsnių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Aliejaus kepimui

Balandų Hollandaise padažui reikės:

  • 30 g jaunų balandų lapelių (galite keisti dilgėlių lapeliais)
  • 110 g sviesto
  • 3 kiaušinių trynių
  • 0,5 šaukštelio Dižono garstyčių
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio baltų pipirų
  • 1 šaukšto citrinos sulčių

Garnyrui reikės:

  • Šparagų
  • Vyšninių pomidoriukų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Lydyto sviesto kepimui

Gaminimo eiga:

Padažui balandų lapelius nuplikykite karštu vandeniu. Gerai nusausinkite ir atvėsinkite.

Sviestą ištirpinkite puodelyje. Tirpinkite kol pasirodys putos. Putas nugraibykite.

Į smulkintuvo (blenderio) indą sudėkite kiaušinių trynius, druską, pipirus, garstyčias, citrinos sultis ir susmulkinkite iki vientisos masės. Sudėkite nuplikytus balandų lapus ir vėl smulkinkite iki vientisos masės. Lėta srovele pilkite į balandų masę sviesta ir trinkite tol, kol supilsite visą sviestą ir masė taps glotni ir vientisa. Paragaukite ar netrūksta druskos. Jei prieš patiekimą padažą reikės pašildyti, šildykite vandens vonelėje visą laiką maišydami.

Lašišos kepsnius dėkite odele žemyn į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite kol odelė apskrus. Kepsnius apverskite ir kepkite tol, kokį iškepimo laipsnį mėgstate: vidutiniškai keptą ar visiškai. Kepimo metu pagardinkite druska, baigiant kept – pipirais.

Garnyrui nuskuskite arba nulaužkite šparagų sumedėjusius galus. Šparagus apkepkite su lydytu sviestu, baigiant kept sudėkite pomidoriukus. Pagardinkite druska ir pipirais.

Lašiša su sviestiniu balandų padažu

Lašiša su balandų padažu

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply