Grybai/ Kruopos, grūdai

Keptos voveraitės su polenta ir česnakiniu padažu

 Polentai reikės:

  • 0,5 stiklinės kukurūzų kruopų
  • 0,5 l vandens
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 kupino šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
  • Druskos

Voveraitėms reikės:

  • 1,5 l voveraičių
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 0,5 stiklinės grietinėlės
  • 6 svogūnų laiškų
  • 1 šaukšto raudonėlių lapelių
  • 1,5 šaukšto kietojo sūrio drožlių (lakštelių)

Padažui reikės:

  • 2 šaukštų lydyto sviesto
  • 4 skiltelių česnako
  • 5 šalavijo lapų

Gaminimo eiga:

Polentai į verdantį pasūdytą vandenį supilkite kukurūzų kruopas. Virkite vis pamaišydami, kol kruopos išvirs (apie 10 minučių). Baigiant virti sudėkite sviestą, sūrį. Košę gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite dar 10 minučių pabręsti.

Nuvalytas voveraites sudėkite į keptuvę su sviestu ir maišydami kepkite kol nugaruos kepimo metu iš voveraičių išsiskyrusios sultys. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir maišydami kepkite kol padažas sutirštės. Baigiant kepti sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir raudonėlius.

Padažui pašildykite sviestą, sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles ir kepkite, kol česnakas suminkštės, sudėkite smulkintus šalavijo lapelius ir išjunkite viryklės kaitrą.

Dėkite į dubias lėkštes polentą, voveraites, palaistykite padažu, pabarstykite sūrio lakšteliais, papuoškite raudonėlių lapeliais.

Gaunasi 2-3 porcijos.

Voveraitės su polenta - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply