Mėsa

Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine

Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine - bulviukose.lt

Reikės:

  • 700 g kiaulienos nugarinės
  • 1 kupino šaukšto druskos
  • 1 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto šviežių čiobrelio lapelių
  • 1 šaukšto šviežių mairūno lapelių
  • 1 česnako galvos
  • 40 ml degtinės
  • 1 šaukšto saldžiosios paprikos miltelių

Gaminimo eiga:

Nupjaustykie nuo nugarinės visus riebaliukus, plėveles ir gysleles. Inde, kuriame sūdysite nugarinę sumaišykite druską, pipirus, smulkintas česnako skilteles, žoleles ir degtinę. Įdėkite į indą nugarinę, apvoliokite sūdymo mišiniu ir laikykite uždengę šaldytuve 3 paras kiekvieną dieną pavartant vieną – du kartus.

Pasisūdžiusią nugarinę išimkite iš sūdymo mišinio, labai gerai nusausinkite ir įtrinkite saldžiosios paprikos milteliais. Nugarinę suvyniokite į merlinį audinį arba lengai apsukite popieriniu rankšluosčiu, pakabinkite šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio) ir vytinkite 7 – 10 dienų. Stebėkite, kad nugarinė apvystų, bet ne visiškai sukietėtų.

Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine - bulviukose.lt

Kiaulienos nugarinė paruoša vytinimui:
Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine - bulviukose.lt

Išsivytinusi kiaulienos nugarinė:Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply