Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Mėsa

Prancūziškas kiaulienos užtepas – Rillettes

Kiaulienos rillettes - bulviukose.lt

Rillettes dažniausiai gaminama iš kiaulienos. Mėsa supjaustoma nedideliais gabalais, smarkiai pasūdoma ir lėtai verdama riebaluose, susmulkinama ir tada atšaldoma. Rillettes valgoma atšildyta iki kambario temperatūros užtepus ant duonos ar skrebučių su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Reikės:

  • 1,5 kg kiaulienos (sprandinės arba mentės – naudojau abi dalis)
  • 1 kg kiaulienos šoninės
  • 1 svogūno
  • 1 poro žaliosios dalies
  • 1 nedidelio pankolio
  • 2 rozmarino šakelių
  • 2 lauro lapelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 400 g kiaulienos taukų
  • 1 stiklinės balto sauso vyno
  • 2 stiklinių vandens

Gaminimo eiga:

Kiaulieną supjaustykite gabalais kaip nuotraukoje, sudėkite į kepimo indą aukštesniais kraštais. Kartu sudėkite pasmulkintą svogūną, pankolį, porą, rozmariną, lauro lapelius, kiaulienos taukus (kiaulienos taukų kiekį receptūroje padidinau, nes man jų šiek tiek pritrūko), gausiai užberkite druska, na maždaug dvigubai tiek kiek bertumėte šiaip sūdydami (užtepas turi gautis sūrokas), pagardinkite pipirais. Supilkite vyną, vandenį. Kepimo indą sandariai uždenkite kepimo folija ar dangčiu ir kepkite 130 C temperatūroje 4 valandas. Galite kepti orkaitėje arba griliuje kaip aš kepiau.

Iškepusią mėsą ir šoninę išimkite. Skystį perkoškite. Kol perkoštame kepimo skystyje atsisluoksniuos riebalai nuo kepimo sulčių, šakute smulkiai suplėšykite mėsą ir šoninę. Nugraibykite atsisluoksniavusius riebalus, juos panaudosite Rillettes gamybai. Kepimo skystį galėsite sunaudoti sriuboms ar padažams.

Suplėšytą mėsą ir šoninę sudėkite į mikserį ir maišykite ant mažesnio nei vidutinis greičio uždėję maišymo mentelę. Maišydami palaipsniui supilkite nugraibytus riebalus.

Masę sudėkite į indelius ir atvėsinkite. Šaldytuve Rillettes galima laikyti 2 savaites drąsiai.

Prieš valgydami, atvėsinkite Rillettes iki kambario temperatūros.

Rillette su duona - bulviukose.lt

Kepta kiauliena - bulviukose.lt

Prancūziškas užtepas - Rillette

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply